30 Kwie

Makaron z boczkiem i szparagami

Szybkie i proste danie da każdego. Doskonale nadaje się na wynos.

Składniki:

150 g suchego makaronu

1/2 pęczka szparagów

70 G boczku wędzonego

40 G startego sera np. parmezanu

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

2 łyżki jogurtu naturalnego

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według wskazań producenta umieszczonych na etykiecie opakowania. Szparagi oczyścić, odłamując końce łodyg. Pokroić ukośnie na niewielkie odcinki. Boczek pokroić na kawałki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać boczek i smażyć do zrumienienia. Dodać czosnek i smażyć 1 minutę. Dodać szparagi i smażyć jeszcze 3 minuty. Makaron odcedzić, przełożyć do miski, dodać szparagi z boczkiem i jogurt. Posypać parmezanem i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ