02 Kwie

Wielkanocne czekoladowe babeczki

Szybkie i pyszne

Składniki:

Płatki owsiane zmielone - 2 szklanki
Jaja - 2 sztuki
Olej rzepakowy - 10 łyżek
Kakao - 3 łyżki
Ksylitol/erytrol - 10 łyżek
Mleko - 1/2 szklanki
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki

Przygotowanie:

Nastawić piekarnik na 200 stopni. W misce zmiksować jajka na puszystą masę, dodać do nich ksylitol/erytrol i dalej miksować. Dodać powoli olej oraz mleko ciągle miksując, a następnie dodać mąkę owsianą, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao. Miksować tak długo aż powstania jednolita gładka masa. Nakładać ciasto do foremek na muffiny i piec w piekarniku około 15 min.

Twój komentarz




POKAŻ