13 Luty

Walentynkowe pyszności cz. 2

Prosty posiłek także do pracy :)

2. PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Potrzebne składniki:

  • 1/2 awokado
  • 5 łyżek kaszy jaglanej (ugotowanej)
  • 1 łyżka miodu lub innego słodzidła np. syrop klonowy
  • 1 łyżka kakao
  • 3 łyżki powideł/dżemu owocowego
  • kilka malin mrożonych lub innych owoców
  • łyżeczka migdałów

Wykonanie: Kaszę gotuję według instrukcji na opakowaniu. Po ostudzeniu kaszę i pozostałe składniki umieszczam w blenderze. Miksuję na jednolitą, gładką masę. Na dnie szklanki umieszczam dżem, następnie pudding czekoladowy. Ozdabiam malinami mrożonymi oraz migdałami. Można przyozdobić migdałami lub innymi owocami.

Twój komentarz




POKAŻ