30 Sty

Deser z chia

Szybki, prosty i na wynos :)

Potrzebne produkty (4 porcje)

  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 duże mango
  • kilka malin do dekoracji

Mleczko kokosowe wlewamy do garnuszka, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i energicznie mieszamy przy pomocy trzepaczki. Powstały "koktajl" wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Mango myjemy, obieramy, pozbywamy się pestki. Pozostały miąższ wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
Mleczko kokoswe z chia przekładamy do czterech pucharków. Na wierzch układamy zblendowane mango. Dekorujemy malinami.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ